דף הבית >> תוספות מתאבנים ושונות >> קיגל לחמין
 
קיגל לחמין / אלי (השכן של אירן)
 

קיגל לחמין בלשון גליציה, או קוגל בגרסה וילנאית
גרסה דינקותה של אמי עליה השלום

המצרכים ואופן ההכנה

4 תפוחי אדמה מגוררים על פומפייה בינונית
1 בצל יבש מגורר

סוחטים את תפוחי האדמה והבצל ומוסיפים

1 ביצה
½ כוס קמח
¼ כוס שמן קנולה או תירס
פלפל שחור גרוס (הרבה)
מלח

מערבבים לעיסה אחידה

גרסת אמי הייתה להניח את הקוגל בגומה במרכז סיר החמין בשכבה עליונה.
גרסתי מעט שונה היות ואצלנו אוכלים כל אחד את המרכיב המועדף עליו.
אני נוהג לשים את הקיגל בשקית קוקי לחורר מלמטה ובכל הצדדים ולהניח
בשכבה העליונה של הסיר, בשבת בבוקר להסיר את השכבה העליונה של
שקית הקוקי על מנת לאפשר לקוגל להשחים.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים