260 גרם קמח
1 כף גדושה שומשום קלוי
3/4 כפית מלח
90 מ"ל מים קרים
150 גרם חמאה
אופן ההכנה
מכניסים את כל המצרכים למעבד מזון ומעבדים עד קבלת כדור
משטחים את הבצק בתבנית פאי 26-28 (רצוי תבנית מתפרקת) תחתית ודפנות
ומכניסים למקפיא ל- 15-20 דקות.
מלית
100 גרם גבינה צהובה עמק מוגררת (אפשר צהובה אחרת אבל לא מלוחה מידי)
קופסת טונה בינונית מוסננת (קופסת טונה בינונית = 160 גרם לפני סינון)
2-3 בצלים ירוקים קצוצים / חצי קופסה עירית קצוצה
קופסת אנשובי (פילטים) מסוננת
מסדרים את מצרכי המלית לפי סדר כתיבתם על הבצק הקפוא.
מערבבים בקערית את מצרכי הרויאל לתערובת אחידה ויוצקים בעדינות מעל.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 45 דקות עד שהקיש מזהיב ומתיצב.
* עשבי תיבול יבשים - ככה אני עושה ... (:
ניגשת למוכר ומבקשת ממנו רשות לערבב בקופסה עשבי תיבול יבשים שונים
ולשלם לו לפי היקר ביותר. אני מערבבת כמעט הכל פטרוזיליה, שמיר, טימין, זעתר,
רוזמרין, אורגנו, כוסברה, מיורן ....
אתם לא מפסידים רק מרווחים תערובת נפלאה שמתאימה להרבה מטעמים,
כמו דגים בתנור, פשטידות, קישים, סלטים, גבינות.