2 כוסות קמח
2 ביצים
כ- ½ כוס מים
½ כפית מלח
1 כף שמן
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים לבצק נוח ומניחים בצד לחצי שעה.
מקמחים משטח עבודה מרדדים את הבצק לעלה דק בעובי של כ- 2 מ"מ.
בעזרת כוס/חותכן בקוטר 6-7 ס"מ קורצים עיגולים.
מניחים במרכז כל עיגול כפית מילוי מקפלים את הבצק לחצי ליצירת
חצי עיגול ומהדקים היטב שלא יפתח בבישול. לוקחים את שני קצות
חצי העיגול ומהדקים אותם זה לזה. מכינים את כולם ומניחים על נייר אפיה.
ממלאים סיר במים מוסיפים כפית מלח וכף שמן ומביאים לרתיחה.
מכניסים את הקרפלך למים הרותחים מחכים שיצופו ומבשלים עוד כ- 3 דקות.
אני מוציאה אחד וטועמת אם הוא מוכן. מוציאים בכף מחוררת לתוך מסננת.
לאחר סינון מעבירים לקערה, מזליפים מעט שמן ומקפיצים כדי שהקרפלך לא הדבקו. ---
קרפלך עם בשר מגישים עם מרק עוף
קרפלך עם גבינה מגישים עם חמאה ומי שאוהב בתוספת סוכר
ורניקס (אותו בצק) עם תפו"א מגישים עם המון בצל מטוגן
את הורניקס מקפלים רק לחצי עיגול ומהדקים. --- מילוי גבינה: מערבבים חבילת גבינת כנען עם ביצה וקורט מלח. מילוי בשר: מערבבים עוף מכובס טחון עם בצל מטוגן ומתבלים בפלפל שחור ומלח. מילוי תפו"א: מערבבים פירה עם בצל מטוגן ומתבלים בפלפל שחור ומלח.