1 בצל גדול קצוץ
1 פלפל אדום גדול חתוך לקוביות
פלפל חריף חתוך לקוביות (כמות לפי החריפות שאוהבים)
6 עגבניות אדומות גדולות חתוכות לקוביות
1 כף גדושה פפריקה מתוקה בשמן (פפריקה מרוקאית)
4 שיני שום קצוצות
1 כפית שטוחה כמון
½ כפית קימל טחון
מלח
קורט סוכר
6-8 ביצים (לפי מספר הסועדים)
אופן ההכנה
יוצקים כ- ¼ כוס שמן למחבת גדולה ומטגנים את הבצל לשקיפות.
מוסיפים את השום והפלפלים ומממשיכים לטגן יחד 3-4 דקות.
מוסיפים את העגבניות ומבשלים על להבה בינונית עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מתבלים טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
שוברים את הביצים ויוצקים אותן זו לצד זו על השקשוקה.
מכסים את המחבת ומבשלים עד שהביצים מוכנות לפי מידת ההכנה שאתם אוהבים.
יש שאוהבים את החלמון מוצק ויש שאוהבים נוזלי כמוני (:
- - -
שקשוקה עם נקניקיות מרגז
2-3 נקניקיות לכל סועד חותכים כל נקניקיה ל- 3.
אפשרות א'
מי שפוחד מעודף שומנים וחריפות יתר ניתן לטגן את הנקניקיות בנפרד ולהוסיף לשקשוקה בזמן ההגשה.
אפשרות ב'
לטגן את הבצל במעט שמן ולהוסיף את הנקניקיות אחרי הוספת הפלפלים
לטגן 2-3 יחד ולהמשיך עם המתכון.