½ ק"ג שעועית בובעס מושרת
½ כפית פלפל שחור
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
2 בצלים סגולים / רגילים קצוצים/פרוסים
שמן זיתולה / זית / קנולה
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית המושרת כשעה וחצי בסיר לחץ עם חצי כפית פלפל שחור
וכף ואבקת מרק עוף.
מצננים מעט את השעועית המבושלת מסדרים בצלחת ההגשה עם מעט מנוזלי הבישול.
יוצקים מעל שמן (קצת בנדיבות כמו בחומוס) מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס,
מעל מפזרים את הבצל.
---
* אם לחם טרי / פיתה ארוחה בפני עצמה. * נחמד להגיש גם כמנות אישיות. * לא חייבים להכין את כל הכמות אפשר לשמור את השעועית המבושלת במקרר
עם נוזלי הבישול ולהוציא כל פעם את הכמות הרצויה. לחמם מעט ולהרכיב
את הסלט. * ניתן להכין גם עם שעועית לבנה רגילה