דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם שיפון
 
לחם שיפון עם אגוזי מלך וגרגרי כוסברה 
 

המצרכים

½ ק"ג קמח שיפון מלא
½ ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שטוחות סוכר
1 כף שטוחה מלח
4 כפות שטוחות גרגרי כוסברה
100-150 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
½ כוס שמן קנולה/זית/זיתולה
כ- 600 מ"ל מים (להוסיף לפי הצורך)

אופן ההכנה

מערבבים את הקמחים עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 3-4 חלקים תלוי בגודל שרוצים את הכיכר ומכל חלק
מעצבים כיכר.
מניחים את הכיכרות להתפחה של כ- 45 דקות.
לאחר ההתפחה מברישים את הכיכרות במים/חלב ובעזרת תער (סכין גילוח של פעם)
או סכין חדה חורצים את הכיכרות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30-40 דקות.


* סרטון לעיצוב כיכרות.   כאן
* סרטון לחריצת כיכרות. כאן
 

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים