דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם כוסמין
 
לחם כוסמין 
 

המצרכים

1 ק"ג קמח כוסמין מלא
2 כפות שמרים יבשים
6 כפות שטוחות סוכר
1 כף שטוחה מלח
חצי כוס שמן זיתולה (שמן מעורב קנולה+זית)
כ- 550 מ"ל מים (להוסיף את המים לפי הצורך)

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים 10 דקות במיקסר לבצק אחיד ונוח.
מתפיחים את הבצק כשעה להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 3 חלקים ומכל חלק מעצבים כיכר.
מניחים את הכיכרות בתבניות אינגליש קייק משומנות (לא חד פעמיות).
ניתן כמובן לאפות את הכיכרות בתבנית תנור בעיצוב חופשי (:
מקמחים מעט את הכיכרות ומתפיחים כ- 45 דקות.
לאחר ההתפחה לפני הכניסה לתנור בעזרת תער (סכין גילוח של פעם)
או סכין חדה חורצים את הכיכרות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30-40 דקות.


*
סרטונים לעיצוב וחריצת כיכרות ניתן לראות כאן בסוף המתכון.

 

 

 
הורדת קובץ להדפסה



 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים