דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> חלה מתוקה
 
חלה מתוקה עם צימוקים מקמח חצי מלא   
 

המצרכים

½ ק"ג קמח לבן
½ ק"ג קמח מלא
2 כפות שמרים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית מלח
150 גרם צימוקים בהירים/כהים
½ כוס שמן
600 מ"ל מי ברז (להוסיף את המים לפי הצורך)

להברשה

2 כפות דבש
2 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

מערבבים את הקמח עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 2-3 חלקים ומכל חלק קולעים חלה.
מורחים את החלות בחלב / מים ומתפיחים 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
כשהחלות מוכנות מברישים אותן בדבש המדולל במים.
מעל ניתן לפזר שומשום/פרג.

סרטון לקליעת חלות. מומלץ. כאן

* ניתן להכין ככיכר, לחמניות.
* החלות לא יוצאות מתוקות מידי אך מי שרוצה יכול להפחית את כמות הסוכר.
* ניתן להוסיף גם חופן אגוזי מלך.
* ניתן להכין רק מקמח לבן.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים