½ ק"ג קמח לבן
½ ק"ג קמח מלא
2 כפות שמרים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית מלח
150 גרם צימוקים בהירים/כהים
½ כוס שמן
600 מ"ל מי ברז (להוסיף את המים לפי הצורך)
להברשה
2 כפות דבש
2 כפות מים רותחים
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 2-3 חלקים ומכל חלק קולעים חלה.
מורחים את החלות בחלב / מים ומתפיחים 30 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 30 דקות.
כשהחלות מוכנות מברישים אותן בדבש המדולל במים.
מעל ניתן לפזר שומשום/פרג.
* ניתן להכין ככיכר, לחמניות. * החלות לא יוצאות מתוקות מידי אך מי שרוצה יכול להפחית את כמות הסוכר. * ניתן להוסיף גם חופן אגוזי מלך. * ניתן להכין רק מקמח לבן.