ק"ג קמח
חצי כוס שמן
6 כפות סוכר
כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
כ- 2 כוסות מים פושרים (להוסיף את המים לפי הצורך)
אופן ההכנה
לשים כל המצרכים לבצק אחיד ונוח ללישה מתפיחים עד הכפלת הנפח כשעה
יוצרים מה שרוצים לחמניות, חלות, פיצה.... מתפיחים שוב כ- 40 דקות
ללחמניות וחלות למרוח בביצה טרופה ולפזר מלח גס, קצח, שומשום,
זעתר, פרג (אחד מהם או תערובות של כמה מהם)
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 20 דקות.
* כל מה שבתמונות הכנתי מבצקיצי * לחובבי בריאות אפשר להחליף חצי מכמות הקמח הלבן בקמח מלא