דף הבית >> כבושים >> חצילים כבושים בשמן ממולאים באגוזים
 
חצילים כבושים בשמן ממולאים באגוזים / נואל אבו-גוש
 

המצרכים

1 ק"ג חצילים קטנטנים
2 כוסות שמן זית
¼ כוס מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 פלפלים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי אבל מוסיף)
1 ראש שום קצוץ דק
¼ כפית מלח למלית
¼ כוס מים

אופן ההכנה

1. מסלקים גבעולים ושוטפים היטב את החצילים.
    מרתיחים כ- 10 דקות. שוטפים שוב, מסננים מהמים ומצננים.

2. חותכים בסכין חתך קטן לאורך החציל.

3. מכינים את המלית: מערבבים אגוזים, פטרוזיליה, פלפל ירוק,
    שום ו- ¼ כפית מלח.

4. ממלאים את החצילים במלית ומסדרים בצנצנת זכוכית כשהם
    שכובים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה.

5. ממיסים ¼ כוס מלח ב- ¼ 4 כוס מים ושופכים מעל החצילים.
    שופכים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית ומחכים שבוע.

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים