| דף הבית >> כבושים >> חצילים כבושים בשמן ממולאים באגוזים |
|
חצילים כבושים בשמן ממולאים באגוזים / נואל אבו-גוש
|
|
|
המצרכים
1 ק"ג חצילים קטנטנים
2 כוסות שמן זית
¼ כוס מלח
1/2 כוס אגוזים קצוצים דק
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
2 פלפלים חריפים קצוצים דק (לא הכרחי אבל מוסיף)
1 ראש שום קצוץ דק
¼ כפית מלח למלית
¼ כוס מים
אופן ההכנה
1. מסלקים גבעולים ושוטפים היטב את החצילים.
מרתיחים כ- 10 דקות. שוטפים שוב, מסננים מהמים ומצננים.
2. חותכים בסכין חתך קטן לאורך החציל.
3. מכינים את המלית: מערבבים אגוזים, פטרוזיליה, פלפל ירוק,
שום ו- ¼ כפית מלח.
4. ממלאים את החצילים במלית ומסדרים בצנצנת זכוכית כשהם
שכובים זה על גבי זה והחתך כלפי מעלה.
5. ממיסים ¼ כוס מלח ב- ¼ 4 כוס מים ושופכים מעל החצילים.
שופכים על הכל שמן זית עד שפת הצנצנת. סוגרים הרמטית ומחכים שבוע.
|
|
|
|
|
|
| | | |
|
|
|