2 ק"ג לימונים רגילים או ננסיים, מחוררים עם מזלג שלא יתפוצצו,
מכניסים לסיר עם מים עד כיסוי ונותנים לזה רתיחה + 2 דקות.
מכבים את האש מקררים מעט וחותכים כל לימון לארבע,
לא עד הסוף שישארו מחוברים בקצה.
שמים שכבה של לימונים מעט מלח (בסך הכל כ- 4 כפות מלח) כך עד הסוף.
סוחטים לימונים וממלאים את הצנצנת במיץ הלימונים עד 1 ס"מ מהקצה,
את שאר המקום שנשאר ממלאים בשמן רגיל וסוגרים.
מוכן אחרי כשלושה שבועות, אפשר לטעום אחרי שבוע לבדוק אם
חסר מלח, אם חסר להוסיף ולהפוך את הצנצנת שהתערבב אפשר להוסיף
2-3 פלפלים סודנים לחריפות.
כשמוכן לטעמכם לשמור במקרר.
לימון בכבישה מהירה - גרסה ב
מכניסים לסיר 5 לימונים חתוכים לרבעים ופרוסים, ממלאים במים עד כיסוי הלימונים
מוסיפים 2 כפיות גדושות מלח, כפית שטוחה של פפריקה חריפה (לא חובה),
מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל כ- 3-2 דקות, טועמים אם מספיק מלוח אם לא
מוסיפים מלח, מוזגים את הכל לצנצנת מעל שופכים שכבה של ס"מ שמן רגיל וסוגרים.
ברגע שהלימונים התקררו אפשר להתחיל לאכול.
לשמור במקרר.
לימונים כבושים - גרסה ג
7-8 לימונים פרוסים
שמים בקערית כוס מלח עם / בלי פפריקה
טובלים טוב צד אחד של הפרוסה ומכניסים
לצנצנת עד שגומרים את כל הפרוסות (אני אוהבת לפעמים לחתוך כל פרוסה ל- 4)
סוגרים את הצנצנת ומשאירים 3 ימים.
פותחים ממלאים במיץ לימון עד 1 ס"מ מהקצה ואת שאר המקום שנשאר ממלאים
בשמן רגיל.
סוגרים ומחכים 5 ימים, פותחים, טועמים אם חסר מלח אם חסר מוסיפים והופכים
את הצנצנת שהתערבב.
כאשר מוכן לטעמכם לשמור במקרר.
לימונים כבושים - גרסה ד
8 לימון גדולים
3 כפות מלח
½ כפית פפריקה חריפה
1 כפית פפריקה מתוקה
מים רותחים
שמן
פורסים את הלימונים לפרוסות/ חצאי פרוסות דקות
דוחסים בצנצנת
מערבבים כוס אחת מים רותחים עם התבלינים ויוצקים על הלימונים
ממלאים את הצנצנת במים רותחים מעל יוצקים כחצי ס"מ שמן.
מוכן לאכילה תוך כשלושה ימים.
כשמוכן לטעמכם להכניס למקרר.