מחוררים את התפוזונים עם קיסם שמים בסיר רחב מכסים במים ומביאים לרתיחה
חוזרים על פעולה זו 3 פעמים עם מי ברז חדשים.
מסננים את התפוזונים מוסיפים 800 גרם סוכר ומבשלים על אש נמוכה עד שהסוכר נמס
מוסיפים מקל קינמון וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה - שעה ורבע עד להסמכת הסירופ.
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.