לשים בסיר רחב את התאנים השטופים והרטובים להוסיף את הסוכר
ולבשל יחד כשעה וחצי להסמכה
לקראת סוף הבישול להוסיף מיץ סחוט מלימון אחד ולבשל 10 דקות נוספות
אפשר להוסיף חומרי טעם כמו: מסמרי ציפורן, תרמילי הל, מקל קינמון, עלה דפנה
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.