1 כוס קמח
1 כף שמן זית
1 ביצה
מלח
פלפל שחור
¾ כוס בירה לבנה
מעט כורכום לצבע יפה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה את הקמח, השמן, הביצה והתבלינים מוסיפים את הבירה
בהדרגה תוך כדי טריפה מתמדת עד שנוצרת בלילה סמיכה.
טובלים את פרוסות תפו"א בבלילה ומטגנים בשמן עמוק חם על הלהבה הבינונית עד שמזהיב.
סופגים עודפי שמן בניר סופג.
* אני מצפה בתערובת זו תפו"א, חצילים, פטריות, קישואים, בצל, רצועות חזה עוף ...
צ'יפס של פלאפל משוק בצלאל / Oh_Yes
תפוחי אדמה בבלילה בסגנון עדות הפלאפל
המצרכים
1 תפוח אדמה בנוני פרוס לאורכו פרוסות דקות מאוד.
לבלילה
1 ביצה
3 כפות קמח
½ שקית אבקת אפיה
1 כפית שטוחה מלח (לא להיבהל הבלילה צריכה להיות מלוחה מאוד שטועמים אותה לא מטוגנת).
¼ כפית אבקת מרק עוף
1/8 כפית פלפל שחור
מעט מים
אופן הכנה
משרים את פרוסות תפוחי האדמה במים מומלחים למשך 30 דקות ומיבשים היטב על מגבת.
טורפים את הביצה ומוסיפים את שאר מצרכי הבלילה ומערבבים היטב עד שאין גושים
(הכי טוב במקצף ביצים). הבלילה צריכה לצאת סמיכה יחסית במרקם של טחינה.
טובלים את פרוסות תפו"א בבלילה ומטגנים בשמן עמוק חם על הלהבה הבינונית עד שמזהיב.
סופגים עודפי שמן בניר סופג.