1 ק"ג קמח לבן
2 כפות שמרים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 כפית מלח
150 גרם צימוקים בהירים/כהים
½ כוס שמן
1 כפית גדושה חוויג' לאפיה
1 כף גדושה זרעי שומר (בישבש)
600 מ"ל מי ברז (להוסיף את המים לפי הצורך)
להברשה
חלמון + כף מים
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח.
לאחר ההתפחה מכינים מהבצק כיכרות או לחמניות עגולות / מאורכות.
מברישים את המאפים בחלמון מפזרים מעל שומשום ומתפיחים כשעה.
מתחילים את האפייה בתנור קר (לא מחומם מראש) מכוונים ל- 180 מעלות.
אופים כ- 30-40 דקות.