1 ק"ג חזה עוף
2 בצלים גדולים
2 פרוסות לחם מושרות וסחוטות
3 ביצים
2 כפות שמן
1 כוס תערובת ירוקים קצוצה (שמיר, פטרוזיליה, עלי סלרי)
פלפל שחור
מלח
(במידת הצורך מעט פרורי לחם)
טוחנים את חזה העוף עם הבצל והלחם מוסיפים את שאר המצרכים
ומערבבים לתערובת אחידה.
המצרכים למרק
1 בצל גדול קצוץ דק
3 כפות שמן
2 סלקים בינוניים פרוסים לפרוסות דקות
2 סלקים בינוניים מגורדים על מגרדת גסה
2 ליטר מים
1 כפית סוכר
1 כפית שטוחה מלח לימון / מיץ לימון סחוט טרי
2 כפות אבקת מרק עוף
פלפל שחור
מלח
אופן ההכנה
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לשקיפות מוסיפים את הסלקים וממשיכים
לטגן עוד כ- 5 דקות.
מוסיפים את שאר מצרכי המרק מביאים לרתיחה ומבשלים חצי שעה.
טועמים את המרק ומתקנים תיבול במידת הצורך.
יוצרים כדורים מתערובת כדורי העוף ומכניסים למרק הרותח.
מבשלים כ- ½ שעה על להבה בינונית.