דף הבית >> בשר ועוף >> קובה דלעת
 
קובה דלעת 
 

המצרכים לבצק המעטפת
 
½ ק"ג סולת
כפית גדושה מלח
1 כף שמן
½1 כוסות מים (360 מ"ל)

אופן הכנת הבצק למעטפת
 
מערבבים את כל המצרכים בקערה לבצק אחיד ומניחים למנוחה של רבע שעה.
במידה ואחרי המנוחה הבצק ספג את כל המים והוא יבש מוסיפים מעט מים
עד שנעים לעבוד איתו. במידה והבצק לח מידי מוסיפים מעט סולת.
 
המצרכים למילוי

½ ק"ג חזה עוף קצוץ דק / טחון גס או בשר בקר טחון גס
1 בצל גדול מגורר על מגרדת גסה
½ חבילה פטרוזיליה (של סופר) קצוצה / עלי סלרי קצוצים
מלח
פלפל שחור
בהרט (לא חייב)
 
אופן הכנת הקובות
 
מכינים מהבצק כדורים כדורים (בקוטר 3 ס"מ +-) ומניחים על נייר אפייה או מגש שהרטבנו מעט.
בידיים רטובות לוקחים כדור בצק משטחים על כף היד מניחים כפית גדושה
מהמילוי עוטפים את המילוי עם הבצק ומגלגלים לכדור עגול וחלק ומניחים
על נייר אפייה מורטב מעט.
 
המצרכים למרק

1 בצל גדול  קצוץ דק
3 כפות שמן
600 גרם דלעת חתוכה לקוביות (2 ס"מ * 2 ס"מ +-)
5 כנפיים (אני מפרקת ל- 2, אפשר חלק אחר של עוף זה נותן טעם למרק)
1 רסק עגבניות קטן (100 גרם)
1 כף פפריקה מתוקה
2 ליטר מים 
2 כפות סוכר
1/2 כפית מלח לימון / מיץ לימון סחוט טרי
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
100 גרם צימוקים בהירים (לא חובה אבל טעים טעים)
פלפל שחור
מלח

אופן הכנת המרק
 
מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן לשקיפות מוסיפים את הדלעת והכנפיים ומממשיכים
לטגן 2-3 דקות. מוסיפים את שאר המצרכים מביאים לרתיחה ומבשלים 20 דקות.
טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מוסיפים את הצימוקים והקובות למרק הרותח ומבשלים כשעה על להבה בינונית.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

           
 
           
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים