דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם גרעינים ממולא גבינה
 
לחם גרעינים ממולא גבינה 
 

המצרכים
 
150 גרם קמח שיפון
350 גרם קמח לבן
300 מ"ל מים
¼ כוס שמן
3 כפות שטוחות סוכר
1 כף שטוחה מלח
2 כפות שומשום
1 כף קצח
2 כפות גרגרי כוסברה
2-3 כפות תערובת גרעינים (חמנייה, דלעת)
1 כף שמרים יבשים
 
4 פרוסות גבינה צהובה חצויות למילוי (עמק, גלבוע, גוש חלב ...)
 
אופן ההכנה
 
בקערת המיקסר מערבבים את הקמחים עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים כ- 10 דקות לבצק נעים אחיד וחלק.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
 
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים
כל חלק משטחים קצת עם הידיים מניחים 4 חצאי גבינה צהובה ומעצבים לכיכר.
מברישים את הכיכרות במים ומניחים את הכיכרות להתפחה של כ- 45 דקות.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 30-40 דקות.
 
* ניתן להכין כיכר אחת גדולה (להמחשה ניתן לראות תמונות כאן - קישור)
* ניתן להכין 50% שיפון 50% קמח לבן גם מאוד מוצלח רק קצת יותר דחוס.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

            
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים