דף הבית >> מרקים >> מרק עדשים ירוקות
 
מרק עדשים ירוקות 
 

המצרכים
 
1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן
250 גרם עדשים ירוקות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
¼ צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
½ 2 ליטר מים
½ כפית כמון
¼ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה חוויג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה (בסוף הבישול)
 
אופן ההכנה

יוצקים 2 כפות שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את קוביות הגזר, הקישואים והכוסברה/פטרוזיליה
מטגנים יחד תוך כדי ערבוב כדקה מוסיפים את העדשים מערבבים
ומוסיפים את המים.
לאחר הרתיחה מתבלים מנמיכים להבה ומבשלים חצי מכוסה כ- 50 דקות
עד שהעדשים רכות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מכבים את האש מוסיפים את שן השום הכתושה מערבים והמרק טעים חם
ומוכן לאכילה (:
 

* ניתן להוסיף קוביות תפו"א בזמן הוספת הירקות.
  אני מוסיפה רק אם אני בטוחה שהמרק יאכל באותו היום.
  לא אוהבת את טעם תפו"א במרק לאחר שעבר קירור במקרר ...

 
הורדת קובץ להדפסה
 

          
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים