1 בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן
250 גרם עדשים ירוקות
2 גזרים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות
¼ צרור כוסברה/פטרוזיליה קצוצה
½ 2 ליטר מים
½ כפית כמון
¼ כפית כורכום
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית גדושה חוויג' למרק
1 כף אבקת מרק עוף
מלח
פלפל שחור גרוס
1 שן שום כתושה (בסוף הבישול)
אופן ההכנה
יוצקים 2 כפות שמן לסיר מוסיפים את הבצל ומטגנים להזהבה.
מוסיפים את קוביות הגזר, הקישואים והכוסברה/פטרוזיליה
מטגנים יחד תוך כדי ערבוב כדקה מוסיפים את העדשים מערבבים
ומוסיפים את המים.
לאחר הרתיחה מתבלים מנמיכים להבה ומבשלים חצי מכוסה כ- 50 דקות
עד שהעדשים רכות. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מכבים את האש מוסיפים את שן השום הכתושה מערבים והמרק טעים חם
ומוכן לאכילה (:
* ניתן להוסיף קוביות תפו"א בזמן הוספת הירקות.
אני מוסיפה רק אם אני בטוחה שהמרק יאכל באותו היום. לא אוהבת את טעם תפו"א במרק לאחר שעבר קירור במקרר ...