400 גרם צימוקים (אפשר כל סוג רק בלי גרעינים)
400 גרם סוכר
400 מ"ל מים
מיץ לימון מחצי לימון
2 מקלות קינמון
200 גרם אגוזי מלך
אופן ההכנה
שמים בסיר את המים והסוכר ומבשלים 10 דקות לאחר הרתיחה.
מוסיפים את הצימוקים ומקלות הקינמון ומבשלים כ- 50 דקות לאחר הרתיחה על אש נמוכה
עד שהסירופ מסמיך.
מוסיפים את מיץ הלימון מבשלים עןד כ- 10 דקות.
מורידים את הריבה מהאש מוסיפים את אגוזי המלך מערבבים ומצננים.
ממלאים צנצנות ושומרים במקרר.
---
* הכמות מתאימה לצנצנת מלאה של ליטר. * ניתן לגוון עם חומרי טעם כמו תרמילי הל, מסמרי ציפורן, עלי דפנה ...