½ 1 ק"ג תפוזונים
750 גרם סוכר
½ כוס מים
4 קוביות ג'ינג'ר (דורות) / אפשר טרי (לפי הטעם)
מיץ מחצי לימון סחוט
אופן ההכנה
חוצים את התפוזונים לרוחבם שמים בסיר רחב ומוסיפים את שאר המצרכים.
מביאים לרתיחה על להבה בינונית תוך כדי ערבוב מידי פעם עד שהסוכר נמס.
מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כשעה ורבע עד להסמכת הסירופ.
---
לפני כיבוי האש כמו בכל ריבה רצוי לבדוק קרישה:
מכניסים צלחת זכוכית למקפיא למספר דקות
לוקחים כפית מנוזל הריבה ויוצקים לצלחת
מעבירים אצבע על הנוזל ויוצרים שביל
אם השביל נשאר ולא נסגר הריבה מוכנה.
* התפוזונים שלי בעלי קליפה מתוקה במידה והקליפה של התפוזונים שלכם מרירה להרתיח את התפוזונים לשפוך את המים ולחזור על התהליך עוד פעם או פעמיים
להוצאת המרירות.