דף הבית >> בשר ועוף >> מפרום
 
מפרום
 

המצרכים
 
8 תפו"א בינוניים
 
תערובת הבשר (תערובת הבשר מבוססת על המתכון של גילי לכאפתה - קישור)
 
½ קילו בשר בקר טחון
½ חבילה פטרוזיליה קצוצה
½ חבילה כוסברה קצוצה
½ חבילה שמיר קצוץ
חופן עלי סלרי קצוצים
1 בצל מגורד בפומפייה
3 שיני שום כתושות
2 ביצים
2 פרוסות לחם (לחם פרוס) מושרות במים וסחוטות
2 תפו"א בינוניים מגורדים על מגרדת עדינה
תבלינים: מלח, פלפל שחור, בהרט, כורכום, פפריקה
מתוקה, פפריקה חריפה, קורט קינמון.
 
מערבבים את כל המצרכים לעיסה אחידה.
 
בלילה לטבילת המפרום
 
1כפית רסק עגבניות
4 ביצים
מלח
 
אופן ההכנה
 
מקלפים את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ וחוצים את
הפרוסות לא עד הסוף. (מכל תפו"א יצאו לי 3-4 מפרומים)
ממלאים את פרוסות תפוחי האדמה בתערובת הבשר, מקמחים ומהדקים.
טובלים את תפוחי האדמה הממולאים בבלילת הביצים מטגנים ומוסיפים לרוטב.
 
* דרך קלה לעבודה זה למלא את כל פרוסות תפו"א בתערובת הבשר לאחר
  מיכן לקמח את כולן ושלב אחרון לטבול בביצה ולטגן.
 
הכנת הרוטב

לסיר רחב מכניסים בצל אחד בינוני קצוץ, רסק עגבניות (מה שנשאר מהקופסה הקטנה),
רבע כוס שמן, מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה, קורט קינמון ובהרט. 
מביאים לרתיחה ומסדרים את המפרומים, ממלאים מים עד כיסוי ומבשלים
כשעה +- עד שתפו"א רכים והרוטב מצטמצם. 

תמונות להמחשת אופן ההכנה: קישור

 

 
הורדת קובץ להדפסה
     
            
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים