דף הבית >> לחמים ואופה לחם >> לחם זיתים עגבניות מיובשות ואורגנו
 
לחם זיתים עגבניות מיובשות ואורגנו
 

המצרכים

250 גרם קמח מלא / שיפון
750 קמח לבן
2 כפות שמרים יבשים
5 כפות שטוחות סוכר
1 כף מלח
100 מ"ל שמן קנולה/זית/זיתולה
1 כף גדושה אורגנו יבש
כ- 30 זיתים שחורים מצומקים קצוצים גס (כבושים במלח)
8 עגבניות מיובשות קצוצות גס (אני משתמשת בעגבניות מיובשות בשמן זית של אוליביה)
כ- 550-600 מ"ל מים (להוסיף לפי הצורך)

אופן ההכנה

מערבבים את הקמחים עם השמרים מוסיפים את שאר המצרכים
ולשים לבצק אחיד ונוח ללישה כ- 10 דקות במיקסר.
מתפיחים את הבצק להכפלת הנפח כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 3-4 חלקים תלוי בגודל שרוצים את הכיכר ומכל חלק
מעצבים כיכר.
אם רוצים את המראה הכפרי מקמחים מעט את הכיכרות ובעזרת תער (סכין גילוח של פעם)
או סכין חדה חורצים את הכיכרות.
מניחים להתפחה של כ- 45 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות כ- 40 דקות.

* ניתן להשתמש רק בקמח לבן.

 

 
הורדת קובץ להדפסה

         

        
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים