דף הבית >> מאפים מלוחים ופשטידות >> דפי שמרים מלוחים
 
דפי שמרים מלוחים 
 

העיקר כאן הטכניקה כל בצק שמרים שאתם אוהבים יתאים וגם כל מילוי.
 
מצרכים לבצק (2 תבנית אינגליש קייק)

½ ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
2 כפות סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן (50 מ"ל)
כוס מים (יתכן יותר להוסיף לפי הצורך)


מילוי חמאת שום מתובלת

100 גרם חמאה רכה
5 קוביות בזיליקום (דורות)
½ כפית מלח
1 כף שום גבישי
 
מערבבים את כל מצרכי המילוי למרקם אחיד.
 
כ- 50 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת לפיזור על העלה (לא חובה)
 
אופן הכנה

בקערת מיקסר שמים את כל מצרכי הבצק ולשים 10 דקות לקבלת בצק רך מבריק ואחיד.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה להכפלת הנפח.
 
מחלקים את הבצק ל- 2 חלקים כל חלק מרדדים לעלה בגודל 30 על 40.
מורחים כל העלה במחצית חמאת השום המתובלת ומעל מפזרים את הפרמז'ן.
 
בעזרת גלגלת פיצה חותכים את העלה ל- 5 רצועות ברוחב 6 ס"מ (בצד של ה- 30 ס"מ)
מניחים את הרצועות אחת על השנייה וחותכים ל- 6 חלקים לא חייבים בדיוק בדיוק כל
היופי שזה לא מושלם.
 
בתבנית איגלייש קייק מרופדת בנייר אפייה מעמידים את "הערמות" אחת אחרי השנייה
בצורה משוחררת. גם אם זה לא ממלא את כל התבנית לא לדאוג אחרי תפיחה ואפייה
התבנית תתמלא.
 
מניחים להתפחה כ- 40 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות
כ- 30 דקות.
 
ניתן לראות הסבר מצולם לשיטה כאן.

* ניתן לתבל את חמאת השום בעשבי תיבול אחרים כמו פטרוזיליה, שמיר, כוסברה
  טרי או קוביות של דורות.

 
הורדת קובץ להדפסה
     
            
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים