דף הבית >> מרקים >> מרק שעועית אדום עם גרונות הודו
מרק שעועית אדום עם גרונות הודו
המצרכים
1 בצל גדול קצוץ
2 שיני שום קצוצות
¼ כוס שמן (50 מ"ל)
500 גרם שעועית לבנה מושרת (כ- 12 שעות)
כק"ג גרונות הודו
200 גרם רסק עגבניות
חצי צרור כוסברה קצוצה דק
½ 2 ליטר מים
1 כפית שטוחה פלפל שחור טחון
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
1 כפית שטוחה סוכר
1 כפית מלאה חוויג ' למרק
מלח (בסוף הבישול לפי הטעם)
אופן ההכנה
בסיר לחץ מטגנים את הבצל והשום הקצוצים ב- ¼ כוס שמן להזהבה קלה.
מוסיפים את שאר החומרים סוגרים את הסיר ומבשלים שעה אחרי הרתיחה.
לאחר שחרור הלחץ טועמים ומתקנים טיבול לפי הטעם.
*ניתן לבשל בסיר רגיל עד שהשעועית והגרונות מוכנים. * ניתן במקום גרונות או בנוסף להוסיף בשר. * ניתן להעשיר את המרק עם מח עצם.