½ ק"ג קמח
½2-1 כוסות מים
3 כפות סוכר
1 כף ברנדי
חצי כפית מלח
כף שמרים יבשים
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים לבצק דביק (לא כמו בצק של לחם)
ככל שהבצק יותר "דליל" הספינג' יוצא יותר מוצלח.
מכסים ומנחים להתפחה כשעה עד הכפלה.
מוצאים את האוויר מהבצק מדליקים את השמן לחימום (בינתיים הבצק תופח שוב)
בידיים רטובות קורצים אחד אחד כדורים קטנים בקוטר של 4-5 ס"מ יוצרים עם האצבע
חור באמצע מותחים מעט לצדדים לצורה של ספינג' וישר לשמן החם.
מטגנים משני הצדדים בשמן עמוק וחם עד הזהבה, מוצאים וטובלים בסוכר או סירופ דבש.