½ ק"ג תותים
1 כוס סוכר (200 גרם)
1 שקית סוכר וניל
2 כפות מיץ לימון
1 חלבון ביצה L
כלים
מיקסר רב עוצמה (חובה)
קערת הגשה גדולה או 14-12 תבניות אישיות מחרסינה או מזכוכית
אופן ההכנה
שוטפים את התותים מיבשים על מגבת ניר וחותכים כל תות ל- 4-8 חתיכות
תלוי בגודל התות.
שמים בקערת המיקסר את התותים החתוכים יחד עם הסוכר וסוכר הוניל ובעזרת המקצף מערבלים במהירות נמוכה כ- 5 עד שהתערובת הופכת לרסק גס.
(התערובת לא תהיה חלקה יישארו חתיכות קטנות של פרי)
מוסיפים את מיץ הלימון מערבים ומוסיפים את החלבון.
מקציפים על מהירות גבוהה 20 דקות (לא פחות) עד שהתערובת תופחת מאוד למוס יציב
שממלא את כל הקערה (שימו לב התערובת עלולה להתיז לצדדים והחוצה)
מעבירים לכלי גדול או לכלים אישיים. מקפיאים מייד כמה שעות ומגישים קפוא.
* הצעות לקישוט המוס: תותים מצופים בשוקולד או מניפות תותים. * הכמות מספיקה גם ל- 4 תבניות אינגליש קייק חד פעמיות