מאכל עיראקי חורפי מחמם. אומרים שטוב לכלי הנשימה
שיעול והצטננות. לי זה פשוט טעים (:
שלרם - לפת / שוואנדר - סלק
המצרכים
7 לפתות בינוניות
3 סלקים בינוניים פרוסים (כ ½1 ס"מ)
3 כפות סוכר
2 שקיות תה
מים עד כיסוי פלוס ס"מ
אופן ההכנה
שוטפים את הלפתות חותכים את שני הקצוות וחותכים כל לפת לרבעים.
מכניסים לסיר את כל המצרכים מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה ומבשלים
כשלוש שעות עד שהלפת משחימה.
בודקים מידי פעם שלא חסרים נוזלים במידה וכן מוסיפים מים רותחים.
דרך נוספת להכנה
כשאני מכינה חמין או טבית אני מנצלת את התנור להכנת סיר שלרם.
אחרי שעה של בישול על הגז מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 110 מעלות
לכל הלילה.
* לא חייבים להכין עם סלק אבל טעים (: * סוכר אפשר פחות או יותר לפי הטעם.