דף הבית >> בשר ועוף >> עלי גפן ממולאים באורז וחזה עוף
 
עלי גפן ממולאים באורז וחזה עוף 
 

צנצנת עלי גפן משומרים של וולי פוד הם מעולים למילוי
לשטוף במים לפני השימוש.

המצרכים למילוי

½ 2 כוסות אורז עגול/סושי
500 גרם חזה עוף קצוץ דק
1 בצל גדול קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
4 כפות שמן
6 קוביות פטרוזיליה (דורות)
6 קוביות שמיר (דורות)
1 כפית מלאה בהרט
½ כפית פלפל שחור
1 כפית מלח

המצרכים לרוטב בישול עלי הגפן

½ 3 כוסות מים רותחים.
מיץ מחצי לימון סחוט (לא חובה, לאוהבי החמיצות)
1/3 כוס שמן זית

אופן ההכנה

מטגנים את הבצל והשום בשמן 2 דקות (זה לא צריך להזהיב)
מוסיפים את חזה העוף ומטגנים יחד תוך כדי ערבוב דקה.
מוסיפים את האורז וחזה העוף שטיגנו לקערה עם שאר המצרכים ומערבבים
לתערובת אחידה. לטעום שמספיק מטובל.

ממלאים את עלי הגפן, מניחים ככף מילוי על בסיס העלה (הצד המבריק של העלה כלפי מטה) ומגלגלים כמו סיגרים.

מרפדים סיר גדול רחב בעלי הגפן הקרועים והפחות יפים ומסדרים את עלי הגפן הממולאים
צפוף צפוף כשצד הסגירה כלפי מטה.
יוצקים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון. מניחים צלחת גדולה שטוחה על עלי הגפן הממולאים
ובזהירות יוצקים את המים הרותחים לסיר. המים צריכים לכסות את עלי גפן הממולאים פלוס ס"מ מעל.
מביאים לרתיחה מכסים את הסיר ומבשלים על להבה נמוכה כ- 50 דקות.
בגמר הבישול לא נשארים נוזלים.


* ניתן להשתמש בעלי גפנים טריים אחרי חליטה של 5 דקות במים רותחים.
* ניתן להשתמש בפטרוזיליה ושמיר טריים.
* טעים להוסיף כ- 50 גרם צנוברים קלויים קלות.
* הכי טעים לי בטמפ' החדר בעצם גם קר מהמקרר (:
 

 

 
הורדת קובץ להדפסה
 
   
 


[Top]
לייבסיטי - בניית אתרים