½ ק"ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כפית סוכר
1 כפית מלח
¼ כוס שמן
1 ביצה L
1 כוס מים פושרים (יתכן קצת יותר לפי הצורך)
אופן ההכנה
לשים את כל המצרכים לבצק נעים ללישה כמו בצק לחם ומניחים להתפחה
עד הכפלת הנפח כשעה.
לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל- 15 כדורים.
משטחים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 12 ס"מ +- בעזרת כף היד או מערוך.
מניחים במרכז העיגול כף גדושה של מילוי מקפלים לחצי עיגול
ומההדקים היטב.
מטגנים את הפירושקי בשמן עמוק כ- 4 ס"מ גובה.
מילוי בשר
500 גרם בצק טחון
1 בצל גדול קצוץ דק
½ צרור פטרוזיליה קצוצה דק
½ צרור שמיר קצוץ דק
מלח
פלפל שחור
מטגנים את הבצל עד שקיפות מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהבשר משנה את צבעו
מתבלים במלח ופלפל שחור מוסיפים את הפטרוזיליה והשמיר מכבים את האש ומצננים.
* ממש כמו סמבוסק ניתן למלא בכל מילוי שאוהבים. מתאים גם להכנת לחמניות פריקסה. * ניתן להכין אותם יותר קטנים. לי יצאו 15 פירושקי "מכובדים" (: